Osigurano još pet milijuna kuna za subvencioniranje stambenih kredita

Bez autora
May 13 2012

Odlukom ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Ivana Vrdoljaka, koja je usuglašena sa Ministarstvom financija, osigurana su dodatna financijska sredstva za provedbu Zakona o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita. Riječ je o pet milijuna kuna što je, zbog velikog interesa građana, osigurano preraspodjelom sredstava unutar proračuna Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, a novac je na raspolaganju svima koji do prvog stana žele putem kredita na koje nepovratne subvencije daje država. Prema podacima Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), od 16. ožujka do 10. svibnja ove godine, zaprimljeno je ukupno 754 zahtjeva za subvencioniranjem stambenih kredita od čega ih je odobreno 539. Predviđa se da će novih pet milijuna kuna biti dovoljno za još otprilike 250 zahtjeva.

Osigurano još pet milijuna kuna za subvencioniranje stambenih kreditaOdlukom ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Ivana Vrdoljaka, koja je usuglašena sa Ministarstvom financija, osigurana su dodatna financijska sredstva za provedbu Zakona o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita, izvijestili su u petak iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Riječ je o pet milijuna kuna što je, zbog velikog interesa građana, osigurano preraspodjelom sredstava unutar proračuna Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, a novac je na raspolaganju svima koji do prvog stana žele putem kredita na koje nepovratne subvencije daje država.

Prema podacima Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), od 16. ožujka do 10. svibnja ove godine, zaprimljeno je ukupno 754 zahtjeva za subvencioniranjem stambenih kredita od čega ih je odobreno 539. Predviđa se da će novih pet milijuna kuna biti dovoljno za još otprilike 250 zahtjeva, kažu u Ministarstvu.

Zahvaljujući toj akciji kupci stanova u prve četiri godine plaćaju samo pola rate dobivenog kredita, a drugu polovicu plaća država. Prema informacijama iz Ministarstva, svi stigli zahtjevi, koje su banke poslale, bit će odobreni u slijedećih sedam do 10 dana tako da će oni koji očekaju pomoć države kroz subvenciju kamata, to i dobiti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik